Bergerweg 200
1817MN Alkmaar

www.blueheartenergy.com

Blue Heart Energy

Algemene informatie

Blue Heart Energy is in 2016 opgericht in Alkmaar door onder andere TNO en Teamwork Technology. Begin dit jaar is Teamwork uitgekocht door het management en heeft het bedrijf een versnelling ingezet. Dit jonge bedrijf wordt geleid door een team dat is gespecialiseerd in productontwikkeling en ondernemerschap, met als doel om Thermoakoestiek (een revolutionaire nieuwe warmtepomp techniek) op de markt te brengen. De markt bonkt op de deuren van Blue Heart. Het is aan het team om deze markt vraag te vervullen.

Binnen huishoudens wordt 70% van alle energie verbruikt voor verwarming en koeling, een percentage wat vrij fors is. Om die reden heeft de Europese Unie een target vastgesteld om in 2030 dit percentage met 40% te verminderen in vergelijking met 1990. Door velen wordt dit omschreven als een forse taak, maar voor Blue Hearts Energy is het dagelijkse hap. Specifiek gezien bekommeren zij zich om de zelf ontwikkelde warmtepompen welke op dit moment tot één van de meest efficiënte systemen op de markt voor verwarming en koeling wordt gerekend. Traditionele warmtepompen en AC-systemen gebruiken echter HFK-koelmiddelen met een 1.000 tot 9.000 keer grotere capaciteit om de atmosfeer te verwarmen dan C02.
Het verwijderen van deze koelmiddelen wordt beschouwd als de meest energiebesparende en effectieve oplossing tegen klimaatverandering.

Werken bij Blue Heart Energy
Met een multidisciplinair team van 12 specialisten, bestaande uit verschillende nationaliteiten is Blue Heart Energy in de eindfase van het ontwikkelen van hun innovatieve warmtepomp beland. Het gestelde target van eind dit jaar is dan ook de laatste testfase om de warmtepomp te realiseren bij twee partner producenten. Na de testfase zullen er nog genoeg doelstellingen zijn voor Blue Heart Energy. Het product moet massa produceerbaar worden, waarna het product eerst de Nederlandse markt zal veroveren, alvorens zij willen uitbreiden naar de Europese markt. Dit doen zij met maar één doel: de bestaande compressie verwarmings- en koelingstechnieken te vervangen door de innovatieve Thermo-akoestische oplossing van Blue Heart Energy. Want waarom zou niet iedereen de 100% duurzame en efficiënte alternatieve warmte pomp van Blue Heart Energy willen?