Emrikweg 5
2031 BT Haarlem

www.deruitergwt.nl

De Ruiter Grondwatertechniek

Algemene informatie

De Ruiter Grondwatertechnieken is een specialistisch bedrijf in grondboringen voor waterwinning en warmte en koude opslag. Ca. 25 jaar geleden zijn we als bedrijf begonnen met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van warmte en koude opslag, WKO systemen. Met een WKO systeem wordt warmte en koude in de grond geladen om in de warmte in de winter en de koude in de zomer te gebruiken om gebouwen te verwarmen en respectievelijk te koelen.
Hiermee dragen wij als de Ruiter GWT middels onze projecten bij aan het beperken van de CO2 uitstoot en de verduurzaming van onze samenleving.
WKO systemen beslaan verschillende vakgebieden. Ons team is dan ook multidisciplinair en bestaat uit civiel, werktuigkundige en besturingstechnische ingenieurs en technici. Met ons team van ca. 40 gedreven professionals werken wij gezamenlijk aan de projectdoelstellingen. Van advies, engineering, projectmanagement tot uitvoering zetten wij ons in en bereiken wij de hoogste kwaliteit voor onze klanten.
De Ruiter is verantwoordelijk voor de grondgebonden deel van de installatie, de bron, leidingen en de warmte wisselaar. Om de systemen goed te laten functioneren is in de ontwerp en uitvoeringsfase afstemming nodig met de installateurs van de gebouw gebonden systemen en gebouw eigenaren. Om deze systemen ook in de toekomst te laten renderen voeren wij ook het langdurig onderhoud uit. Met de feedback van onze onderhoudsingenieurs en technici werken wij aan een continue verbetering van onze diensten.