Industrieweg 41
1775PW Middenmeer

www.quest-mi.com

Quest Innovations

Algemene informatie

Quest Innovations is een divisie van Quest Group. Bij deze groep worden high-tech camerasystemen ontwikkeld waarmee spectrale metingen worden gedaan. Bij Quest Innovations worden componenten en camera’s ontworpen voor de industriële markt, terwijl Quest Medical Imaging zich voornamelijk richt op chirurgische camerasystemen.

Het Quest Spectrum® Platform is een chirurgisch camerasysteem waarmee onzichtbaar infrarood licht wordt gebruikt om weefselstructuren zichtbaar te maken die een chirurg niet met het blote oog kan onderscheiden. Hiermee kunnen o.a. kankertumoren worden “gemarkeerd” in de videobeelden die op het operatiescherm worden getoond. Door deze techniek kan een chirurg dus beter zien welk weefsel gezond is, en wat niet. Hierdoor hoeft er minder gezond weefsel rondom een tumor weggehaald te worden, wat de genezing van de patiënt weer ten goede komt.

Vrijwel alle onderdelen worden door Quest in Middenmeer ontwikkeld: van lichtbronnen, camera’s en embedded video processors, tot firmware en applicatie software. Op onze R&D afdeling is altijd plaats voor stagiairs en afstudeerders in de richting van hardware/elektronica, software design in FPGA, C++ en python en werktuigbouwkunde.

https://www.ad.nl/binnenland/baanbrekende-techniek-onzichtbare-tumor-licht-groen-op~ad60e766/