Herculesstraat 71
1871 PE Alkmaar

www.stadswerk072.nl

Stadswerk072

Algemene informatie

Stadswerk072 is de drijvende kracht achter het creëren van een veilige, schone, en groene leefomgeving voor de gemeente Alkmaar. Maar daar houdt onze inzet niet op; we staan voor allerlei uitdagingen, waaronder klimaatverandering. Hoe zorgen we ook in de toekomst voor een fijne leefomgeving?

Bij Stadswerk072 nemen we het voortouw in cruciale vraagstukken zoals klimaatadaptatie, her verminderen van hittestress en het bevorderen van biodiversiteit. Als specialisten in het beheer, onderhoud en de ontwikkeling van de openbare ruimte zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Hoe kunnen we slimmer en efficiënter werken? Een mooi voorbeeld hiervan is ons pilotproject waarbij we drones inzetten om de openbare ruimte in kaart te brengen en om te zetten in bruikbare data. Of denk aan het gebruik van sensoren voor gladheidsbestrijding, waardoor we onze strooiwagens nog doelgerichter inzetten op de juiste momenten.

Bij Stadswerk072 draait alles om meer doen voor onze leefomgeving. Ruim 200 toegewijde collega’s zetten zich dagelijks in voor dit maatschappelijk doel. Ben jij klaar om ook een verschil te maken voor jouw toekomst?

Wij bieden uitdagende stage- en afstudeermogelijkheden in de richting van Technische Bedrijfskunde, Business IT & Management en Civiele Techniek. Bij ons krijg je de kans om bij te dragen aan een duurzamere en leefbaardere toekomst voor de gemeente Alkmaar, terwijl je jouw talenten ontdekt en verder ontwikkelt.